Tietoa lippukunnasta


Merenkulku

Lippukunta edustaa korkeatasoista merenkulkuosaamista. Tällä hetkellä käytettävissä olevalla kalustolla lippukunnan kipparit pystyvät purjehtimaan turvallisesti partiopurjehduksia kaikissa Itämeren olosuhteissa. Merenkulkukoulutus kuuluu olennaisesti kaikkien ikäkausien ohjelmaan. Ryhmät käyvät syksyllä ja keväällä ilta- ja viikonloppupurjehduksilla Suomenlahdella, ja kesällä järejstetään tietyille ikäkausille suunnattuja viikkopurjehduksia.

Erä- ja retkitoiminta

Ryhmät pyrkivät keväisin ja syksyisin purjehtimisen lisäksi myös retkeilemään Nuuksiossa. Lippukuntaretket järjestetään loppuvuodesta tutuille partiokämpille tai maastoon kamiinamajoitteella. Lippukunnan eräkulinaristimaine onkin kiirinyt jo kauas. Mukavaa lisähaastetta talviseen metsässä oleiluun on saatu hyvien ruokien laitosta nuotiolla erittäin alkeellisissa olosuhteissa. Ja kun kokemus tuo varmuutta, ovat kaikki venekuntalaiset jo kymmenen retken jälkeen kokolailla pätevöityneitä eränkävijöitä.

Retkitoiminnan painopiste on ollut viime vuosina Nuuksion kansallispuiston koillisosissa: Kuikunlääni, Velskola, Nuuksionpää, Ollila välisellä alueella. Vaellukset ovat suuntautuneet Muotkatunturien erämaa-alueelle sekä Repoveden kansallispuistoon. 

Sidosryhmät

Lippukunnan toimintaa tukee Munkkiniemen seurakunta.